Zeeklassen dag 3: de kleine pieterman

De laatste dag werd ingezet op de beats van Samson en Gert. Iets vroeger opstaan bleek voor velen een moeilijke opgave. Nog moeilijker was alles terug in de valies krijgen of zelfs alles terugvinden. De valiezen waren toch klaar voor het ontbijt, want direct erna vertrokken we in 2 groepen naar de eerste activiteit. De ene groep mocht beginnen met racen in een Go-cart. De andere groep kreeg informatie over vissen met een sleepnet vanop het strand, ook wel kruien genoemd. De leerlingen kregen de verschillende soorten beestjes (garnalen, krabben, platvissen en kleine pietermannen) zelfs in hun handen. Na een uurtje werd er tussen de twee groepen gewisseld.

Na deze héél interessante voormiddag was het alweer tijd om te eten. Ons laatste lunchpakket hebben we gegeten in ons verblijf, zodat onze lekkere sandwiches niet nat werden. Kruier Albert had voor ons nog lekkere verse garnaalsalade gemaakt.

Voor één keer was de bus te vroeg en konden we dus vrij snel vertrekken richting Karel Buls.

De zeeklassen zitten er weer op. We hebben er allemaal van genoten en de leerlingen hebben elkaar op een leuke manier beter leren kennen. Laten we er samen een leuk schooljaar van maken.

 

 


Zeeklassen dag 2: Jump for joy

Sommige leerlingen hebben geslapen als rozen, anderen zijn opgestaan met een ochtendhumeur. Na een stevig ontbijt zijn we vertrokken met de bus richting het natuurreservaat ‘Het Zwin’. De leerlingen werden opgesplitst in groepjes om afwisselend een rondleiding te krijgen door het natuurreservaat of zelf het doe-museum te ontdekken. Tijdens de rondleiding hebben de leerlingen geleerd over de werking van een natuurreservaat, de verschillende soorten vogels, hoe je de vogels kan herkennen en nog zoveel meer. In het doe-museum kregen de leerlingen informatie omtrent de vogels voorgeschoteld op een speelse en leerrijke manier.

Na het verwerken van al deze interessante informatie was het tijd om terug te keren richting Bredene-Oostende. Aangekomen in Hangtime, was het eerst tijd voor een welverdiende lunch vooraleer we al springend al onze energie kwijt konden. Na veel springen, gooien en salto’s was het tijd voor de lange ‘natte’ wandeling richting verblijf. We waren perfect op tijd voor het avondmaal. Na het eten was er tijd om te douchen. De meisjes profiteerden van het moment om veel (lees: echt lang) onder de douche te staan. Om te ontspannen hebben voor het slapengaan een film gekeken.

Slaapwel!


Zeeklassen dag 1: Aquaman achterna

Deze morgen was het eindelijk zover. We begonnen de dag met een stevig ontbijt op Karel Buls.
Na een rustige busrit, kwamen we eindelijk aan in Bredene. De kamers werden verdeeld en de bedden werden opgemaakt. Voor we te voet naar de surfclub trokken, aten we eerst onze boterhammen op. Aangekomen aan de surfclub, kregen we uitleg over de verschillende activiteiten. Op het programma stond surfen, rafting en waterhandbal. Het voorspelde slechte weer hield ons niet tegen, nat waren we toch!

Na de activiteiten was het tijd om terug te wandelen richting ons zeehuis. Een verfrissende douche, wat vrije tijd en we konden eten. Het heeft ons gesmaakt!

De avondactiviteit was een opdrachtenspel waarbij de groepjes goed moesten samenwerken. Alle groepen werkten zeer enthousiast mee. Alleen het dribbelen met een basketbal in het donker kon wat beter :p.

Volledig uitgeput gingen we ons bedje in, want morgen is er een nieuwe dag!