Dag 3: Buckingham Palace, Southwark en Camden Town.

De laatste dag beginnen deden we met een mooie wandeling vanuit Trafalgar Square richting Buckingham Palace, via St. James’s Park. De leerlingen zagen de changing of the guards en waren onder de indruk van heel het gebeuren.

Hierna zakten we af naar Southwark om Tate Modern en Shakespeare’s Globe Theatre van naderbij te bekijken.

Na wat cultuur op te snuiven, staken we de Millennium Bridge over om tot de indrukwekkende St. Paul’s Cathedral te gaan. 

We kregen nogal honger, dus was het ideale moment aangebroken om Camden Town te doen. Dit bleek een ware cultuurshock te zijn voor onze gasten, die opkeken van het alternatief gehalte in de meest freaky plaats van Londen. In Camden Lock konden de leerlingen proeven van uitheems eten.

Na een drukke driedaagse keren we nu terug naar huis. Met heel goed nieuws: de vakantie is nu pas begonnen!


Dag 2: Madame Tussauds, Soho en Covent Garden

Vanochtend hebben we Madame Tussauds gedaan, poserend met de wassen beelden van vele bekendheden.

Namiddag konden de leerlingen shoppen op Oxford Street en Regent Street, om vervolgens de leuke straatjes van Seven Dials en Covent Garden te ontdekken.

We sloten de avond af met een gezellige nachtwandeling aan de Thames.


Dag 1: Westminster en Carnaby Street

Na het droppen van de bagage was het tijd om te smullen op Borough Market. Hier kregen de leerlingen vrije tijd om te lunchen.

In de namiddag stonden onze twee activiteiten op het programma. Na wat rond te kuieren op de Westminster Bridge waagden de leerlingen zich aan het reuzenrad: de London Eye. 

Hierna volgde een interactieve historische theatertocht door de middeleeuwse kerkers (London Dungeon) van de stad. De leerlingen leerden op originele wijze bij over Guy Fawkes, Jack the Ripper, The Great Fire of 1666, The Black Plague,…

‘s Avonds lieten we hen vrij in Carnaby Street, Soho. 

Op naar dag twee!


Off we go!

We zitten op de Eurostar! Binnen een tweetal uurtjes komen we aan in St. Pancras. 


The countdown has begun

Nog precies éen dag te gaan en dan vertrekken de 5des met de Eurostar richting Londen!