Dag 6: we gaan naar huis… 

Het is alsof de weergoden ons vertrek in Barcelona aanvoelen: de temperatuur is duidelijk wat gedaald en wolken schuiven regelmatig voor de zon… Dat kan de pret echter niet derven! 

Palau de la musica is, na het maken van de koffers en het opruimen van de app, de laatste culturele activiteit. Deze kleurrijke muziektempel kan de lln absoluut bekoren. 

Nog eventjes en we zijn terug thuis…Hasta la vista Barcelona!


Dag 5: Alweer op de sportieve toer en gezellig samen avondmalen.

Met de metro naar bovenop Mont Juic om het Olympisch stadion en omgeving aldaar te bewonderen. Dit inspireert alweer tot sportieve topprestaties: klimmen en klaureren en zelfs volleybal. 

De temperaturen zijn hier op z’n zomers en dus weerklinkt de lokroep van het strand steeds luider. Met de kabelbaan gaat het dan ook richting strand. Even de zonneklopper uithangen kan en mag ook wel eens. 

Aangezien het de laatste avond is, schuiven we allemaal nog eens samen de voeten onder tafel. Paella en crema catalan staan op het menu… veel Spaanser dan dit kunnen we het niet maken!

De laatste avond werd afgesloten met, jawel sport: op een gezellig pleintje lieten de lln zich enthousiast gaan en haalden de basketbal, het skatebord en de pingpong paletten boven. Heerlijk!


Dag 4: parc Guel, hapjesavond en karaoke.

Een sportieve wandeling naar parc Guel deed deugd. In het park zelf werd er dan ook nog eens lekker gedold. We verdienden het dan ook om nadien heerlijk uit te rusten in het zonnetje op de prachtige mozaïekbanken en trakteerden onszelf ook op een verfrissend ijsje!

Enkele lln trokken nog naar het strand om te genieten van het zand tussen de tenen onder een stralende zon… 

‘s Avonds kwamen de culinaire experten in actie: een heus festijn aan zelfgemaakte hapjes vulden de magen. Heerlijk!

Om de avond af te ronden werd het zangtalent getest in de karaokebar. The Voice-kandidaten zaten er niet bij, maar de enkele valse noten die weerklonken, werden fameus gecounterd door enthousiasme en originele ‘interpretaties’…

Alweer een fantastische, zomerse dag… 

 


Dag 3: voetbal, cultuur en groepsgevoel.

De innerlijke mens werd vandaag eerst gezond gesterkt met heerlijke verse fruitsapjes uit la Boqueria.

Onder een stralende zon en wolkenloze hel blauwe hemel trokken we dan naar Camp Nou. Oké, de lln zijn niet echt voetbalfreaks, maar waren wel geïntresseerd en genoten van het nemen van toffe groepsfoto’s. 

Vervolgens ging het naar Sagrada Familia, waar het kleurenspel dat de vele glasramen biedt bewonderende aah’s en ooh’s kon ontlokken. 

Een paar jongens waagden zich ‘s avonds zelfs in de keuken: er stond kip op het menu. De meisjes counterden dit met een ruime variatie aan allerlei zelfbereid lekkers! Een culinaire topprestatie…

De avond werd zeer gezellig afgesloten met een verrassingsbezoek van de lln aan het app van de lkr. Samen een kaartspelspelen: voor sfeer en gezelligheid een dikke 10 op 10!

Alweer een gevulde en gevarieerde dag. Hasta mañana!


Dag 2: regenachtig gestart, maar … veel ambiance en uiteindelijk toch de zon!

Met wat gedruppel startten de lln aan een creative fotozoektocht, om nadien de Belle Epoque van Gaudi op één van zijn hoogtepunten te bewonderen bij Casa Battlò… 

Tegen 14u klaarde het helemaal op: weg met de sjaal, weg met de paraplu, weg met de regenjas… Een stralende zon begeleidde ons  de rest van de dag. Laat ons hopen dat de zon zich de rest van de week met evenveel enthousiasme toont…

‘s Avonds sporten, het wordt een gewoonte: basket, pingpong,…

Dit alles leverde alvast een tapasfestijn aan vrolijke foto’s op…


Dag 1 tris: eerste avond met pinchos en pool!

Gezelligheid troef! De eerste avond trappen we af met heerlijk genieten van pinchos op een terrasje… De ‘sportievelingen’ waagden zich nadien aan een potje pool.

Een geslaagde eerste kennismaking met het heerlijke Barcelona! 


Dag 1 bis: Veilig geland!

Onder een stralend blauwe hemel zijn we onderweg naar de appartementen. De sfeer zit er in!


Dag 1: Barcelona, here we come…

Iedereen op tijd in de luchthaven met een big smile… woehoe, zonnig Barcelona, here we come!