Nog een laatste paar foto’s: nostalgie!!!

image

image

image

image

image

image


Dag5: Een laatste keer genieten!

Wat jammer, het afscheid is nabij: dag schitterend weer, salut prachtige cultuur, bye bye genieten aan een zuiders tempo… We nemen in elk geval een massa onvoorstelbaar leuke herinneringen mee naar België!

Als laatste uitstap stond nog Palau de la musica op het programma: muziek ontmoet architectuur in een wondermooie, kleurrijke dans.


Dag4 in beeld: Olympische leerlingen en ijsjestraktatie van WM

image

image

image

image

image

image

image


Dag4: zon, zon, zon, strand en Olympisch stadion!

Wat een heerlijk weer, onvoorstelbaar! Barcelona baadt in de zon en het was dus 200% genieten.
Bovenop Mont Juic bezochten we het Olympisch stadion en waagden enkele sportieve leerlingen zich zelfs aan een serieuze klim… Topprestatie!
Nadien genoten we van het prachtig uitzicht vanuit de kabelbaan naar het strand. Een azuurblauwe zee en een gouden strand lachten ons toe!
Alvorens even te dollen op het strand of te bakken in de zon op een handdoek, werden de leerlingen verwend met een ijsje… Hiervoor weerom een dikke dankjewel aan mr Waegeman., want de rest van de wijnopbrengst bekostigde deze zoete, hemelse, frisse en gesmaakte traktatie!


Dag3 in beeld – deel 2.2: Sagrada Familia

image


Dag3 in beeld – deel 2.1: Sagrada Familia

image


Dag3 – deel 2: Sagrada Familia

Een van de bekendste monumenten, uiteraard een meesterwerk van de befaamde Gaudì is het nog steeds in aanbouw. Ongeacht het onafgewerkte gegeven is en blijft dit kunstig bouwwerk een impressionante architecturale parel die telkens weer  indruk maakt.
De leerlingen wisten niet waar eerst kijken en hebben duidelijk genoten van  dit stevige brokje cultuur!


Dag3 in beeld – deel 1: Parc Guell

image

image

image

image

image


Dag3 – deel 1: Parc Guell

De valse karaokenoten van de vorige avond hebben duidelijk de oren van de weergoden niet bereikt, want Barcelona werd alweer wakker onder een heldere blauwe hemel en stralende zon…
De uitstap naar Parc Guell gebeurde dan ook in zomerse kledij en vrolijke, vakantiesfeer.  We genoten van de fijne combinatie van natuur en cultuur…


Dag2 in beeld – deel 2: samen eten in 1 sfeerbeeld…

image


Dag2 – deel 2: samen eten en karaoke.

Om de tweede zonnige en gezellige dag goed af te  sluiten,  aten we samen pinchos, een typisch Catalaanse specialiteit. Lekker!
Nadien trokken we naar de karaokebar waar er naar hartelust gezongen werd! Hopelijk hebben de valse noten de weergoden niet op slechte ideeën gebracht voor morgen 😉 …


Dag2 in beeld – deel 1: Camp Nou en de traktatie van WM in beeld…


Dag2 – deel 1: Camping Nou, la Boqueria en genieten van de zon

Barcelona en voetbal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een bezoek aan camp Nou mocht dan zeker ook niet ontbreken. Voetbalfan of niet, het stadion en museum zijn de moeite waard…

Een korte metrotrip bracht ons dan naar dé versmarkt in hartje Barcelona, la Boqueria. De wijnproductie onder de  vakkundige leiding van mr Waegeman leverde een leuke, lekkere en gezonde traktatie op, een Zuma of verse fruitsap voor iedereen. Bedankt mr Waegeman, het  heeft gesmaakt!!!

Strand? Shoppen? Terrasje? De leerlingen mochten de namiddag zelf invullen naar keuze, zolang genieten maar het centrale thema uitmaakte.


Dag1: Veilig aangekomen en 1ste verkenning

Wat een heerlijke, stralende zon in Barcelona: met de zonnebril op de neus flaneerden we een eerste keer op de Ramblas.
Ook een allereerste portie cultuur mocht niet ontbreken: casa Battlò van Gaudì zette de Art Nouveaustijl, die de staat ademt, al duidelijk in de verf!


Ochtendstond heeft …

image

Om 3u15 (jawel, ‘s morgens of ‘s nachts, afhankelijk van hoe je het bekijkt ) stonden alle leerlingen op de luchthaven: netjes op tijd!
Na een hele hoop controles is het nu dan ook even tijd om op krachten te komen met een tasje koffie…
Nog een halfuur en dan … hop naar Barcelona!