Dag 2: Shoppen, de stadsparken en een oergezellige laatste avond

Dag 2 begon met een bezoek aan de Regent’s Street & Oxford Street, twee shoppingparadijzen die vooral de meisjes in hun geldbuidel deden tasten. “Hier moeten we meer vrije tijd krijgen!”, was een algemeen erkend gevoel. Voor de middaglunch bezochten we SoHo, de beroemde uitgaansbuurt die ook het thuisadres is voor veel leuke eetadresjes. In …


Dag 2 begon met een bezoek aan de Regent’s Street & Oxford Street, twee shoppingparadijzen die vooral de meisjes in hun geldbuidel deden tasten. “Hier moeten we meer vrije tijd krijgen!”, was een algemeen erkend gevoel. Voor de middaglunch bezochten we SoHo, de beroemde uitgaansbuurt die ook het thuisadres is voor veel leuke eetadresjes. In de namiddag stond een prachtige wandeling door de stadsparken St. James’s Park, Green Park & Hyde Park op het programma. De weergoden gooiden een beetje roet in het eten, waardoor de wandeling letterlijk een beetje in het water viel. De leerkrachten hadden zelfs pindanootjes mee om de vele eekhoorntjes in de parken te voederen, maar ook die hadden door het regenweer grotendeels hun kat gestuurd. Gelukkig kon een flitsbezoek aan Buckingham Palace  de aandacht wat afleiden, maar zelfs de Guards, de roodgeklede erewacht van the Queen met zwarte hoedjes, vonden de moed niet om buiten te blijven: we moesten het stellen met kiekjes nemen van nepexemplaren: goed nagemaakte poppen. Half verzopen kwamen we toe in Harrod’s, het gigantische warenhuis met luxegoederen. We sloten de dag af in Convent Garden,  een leuke winkelbuurt. Daarna gingen we met z’n allen eten in West End. De nacht werd ingezet op een legendarisch samenzijn op de kamers van de begeleidende leerkrachten. Een strategische locatie, want in die kamers kon je het meest luidkeels zingen zonder overlast voor de buurt te veroorzaken…