Dag 1: Vertrek, The Dungeons, The London Eye en… The Lion King: The Musical

Het was vroeg, die ochtend op Brussel-Zuid, om 6u30 was het al verzamelen geblazen om de Eurostar te nemen naar de Britse hoofdstad. Half ingedommeld, maar erg benieuwd, kwamen alle leerlingen mooi op tijd aan. Vlak voor het vertrek werd al meteen de eerste activiteit gelanceerd: het Killer-spel. Elke leerling krijgt een geheime opdracht die …


Het was vroeg, die ochtend op Brussel-Zuid, om 6u30 was het al verzamelen geblazen om de Eurostar te nemen naar de Britse hoofdstad. Half ingedommeld, maar erg benieuwd, kwamen alle leerlingen mooi op tijd aan. Vlak voor het vertrek werd al meteen de eerste activiteit gelanceerd: het Killer-spel. Elke leerling krijgt een geheime opdracht die hij moet volbrengen bij zijn slachtoffer, bv. een andere leerling (bv. wissel van kousen met Elif), lukt die opdracht, dan is het slachtoffer dood en neemt de dader de opdracht van zijn slachtoffer over. Als alles goed gaat, hebben we tegen het einde van de GWP nog slechts 1 overlevende over.

Omstreeks 9u45 kwamen we aan. Na het droppen van onze koffers in ons gastverblijf Charlotte Guesthouse, gingen we lunchen in de Borough Market. Daarna begon het echte programma: we bezochten the London Dungeon, een griezelige, interactieve theater-tour die de oude stadslegendes van the City oprakelt en weer tot leven brengt. Nadien namen we kiekjes in de London Eye, ‘s werelds meest bekend reuzenrad. De sfeer zat er al goed in, want er werden zelfs passages van the Lion King tijdens het ritje ingezet. Na wat rond kuieren viel de avond al opvallend vroeg, de start voor één van de hoogtepunten van deze reis: The Lion King: The Musical.